Chanso omáčka na špagety recept


Chanso omáčka na špagety recept.

Chcete-li připravit chutnou Chanso omáčku na špagety, budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíčka sušeného oregana
- 1 lžíčka sušené bazalky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce červeného vína (volitelné)
- 400 g špaget

Recept:
1. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
2. Přidejte prolisovaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
3. Do pánve přidejte mleté maso a vařte, dokud nezhnědne, přitom maso dobře promíchejte, aby se rovnoměrně uvařilo.
4. Přilijte rajčatový protlak, přidejte oregano, bazalku, sůl a pepř. Pokud používáte, přilijte i červené víno. Dobře promíchejte.
5. Omáčku přikryjte a na mírném ohni nechte pomalu vařit asi 30 minut, občas promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
6. Mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte.
7. Hotové špagety podávejte s Chanso omáčkou. Můžete posypat nastrouhaným parmazánem nebo čerstvými bylinkami.

Tipy:
- Pro hlubší chuť omáčky můžete přidat 1 lžíci rajčatového koncentrátu.
- Pokud máte raději pikantnější variantu, přidejte do omáčky trochu chilli papričky nebo chilli vloček.
- Omáčka je vždy lepší, když má možnost dlouho a pomalu vařit, takže pokud máte čas, nechte ji bublat na sporáku i déle než 30 minut.
- Pro vegetariánskou variantu můžete mleté maso nahradit směsí čerstvých nebo sušených hub, červené čočky nebo vegetariánským "mletým" masem.