Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony recept


Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony recept
Na přípravu česnekovo-zázvorových vrabců se žampiony budete potřebovat následující ingredience: kuřecí stehna, čerstvý zázvor, česnek, žampiony, sójovou omáčku, med, olivový olej, sůl a pepř.
Recept: Nejprve si připravte marinádu. Nastrouhejte zázvor, přidejte nasekaný česnek, lžíci sójové omáčky, lžíci medu a trochu olivového oleje. Vše důkladně promíchejte. Kuřecí stehna očistěte, osolte, opepřete a potřete připravenou marinádou. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Mezitím očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a krátce na něm orestujte žampiony. Jakmile začnou žampiony pustit šťávu, přidejte k nim marinovaná kuřecí stehna. Vše společně opékejte na středním ohni, dokud kuře není dobře propečené a žampiony měkké.
Tipy: Podávejte s rýží nebo pečenými brambory. Pro zdůraznění chuti můžete přidat na konec vaření trochu čerstvě nasekané zelené pažitky nebo koriandru. Toto jídlo je výborné také s čerstvým salátem.