Česnekovo-sýroví šneci recept


Česnekovo-sýroví šneci recept.

Ingredience potřebné pro přípravu česnekovo-sýrových šneků zahrnují listové těsto, česnek, máslo, strouhaný sýr, petržel a trochu soli.

Pro začátek si připravíme česnekové máslo. Rozpustíme máslo a přidáme do něj jemně nasekaný česnek. Můžeme přidat i trochu soli a nasekanou petržel pro zvýraznění chuti. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na rozválené listové těsto. Poté posypeme rovnoměrně strouhaným sýrem, který si můžeme vybrat podle vlastní chuti, vhodný je například gouda nebo cheddar.

Následně těsto pevně srolujeme tak, aby ve výsledku vznikl dlouhý válec. Ten pak pokud je možné, necháme chvíli odpočinout v chladničce, aby se s ním lépe pracovalo. Po odpočinku válec nakrájíme na asi 1 až 2 cm široké plátky, které položíme na plech pokrytý pečicím papírem.

Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia a šneky pečeme přibližně 10 až 12 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Tipy pro dokonalé česnekovo-sýrové šneky: Před pečením můžeme šneky potřít rozšlehaným vejcem, které jim dodá krásný lesklý povrch. Péct můžeme také s přídavkem dalších bylinek jako je oregano nebo bazalka pro ještě intenzivnější chuť. Pokud máme rádi pikantnější verzi, můžeme do česnekového másla přidat trochu chilli papričky.