Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky recept


Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky recept.

Ingredience:
- 500 g fenyklu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 1 lžička cukru
- 300 ml vody
- 200 ml bílého vinného octa
- 1 lžička černých pepřových zrn
- 1 lžička hořčičných semen

Recept:
Fenykl omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu přiveďte k varu vodu s octem, solí, cukrem, pepřovými zrny a hořčičnými semeny. Vařte, dokud se sůl a cukr úplně nerozpustí. Odstavte a nechte chvíli vychladnout. Do čisté sklenice vhodné pro zavařování naskládejte fenykl a česnek. Zakryjte je připraveným nálevem. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience ponořené v nálevu. Sklenici uzavřete a nechte aspoň 24 hodin uležet v chladu a temnu, než začnete nakládané nudličky konzumovat.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat do nálevu pár lístků čerstvého kopru nebo trochu chilli vloček pro pikantní verzi.
- Nakládané nudličky skvěle doplní saláty, sendviče nebo je můžete servírovat jako součást studených míchaných předkrmů.
- Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do jednoho měsíce.