Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi recept


Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi recept.

- Ingredience

Pro přípravu česnekových výhonků v tomatové mleté směsi budete potřebovat:

- 500 g mletého masa (libovolného dle preference)
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 g česnekových výhonků
- 400 g konzervovaných rajčat v šťávě
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti
- Černý pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička papriky

- Recept

1. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne.
3. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte další 1 minutu.
4. Přidejte mleté maso a za občasného míchání restujte, dokud není maso plně uvařené a začíná se hnědit.
5. Přidejte konzervovaná rajčata včetně šťávy, sušené oregano a papriku. Osolte a opepřete podle chuti. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 20 minut, dokud směs trochu nezhoustne.
6. Mezitím očistěte česnekové výhonky a nakrájejte je na asi 5 cm dlouhé kousky.
7. Přidejte česnekové výhonky do pánve a vařte dalších 5 minut, nebo dokud nejsou výhonky měkké, ale stále křupavé.
8. Ochutnejte a případně dochutěte solí a pepřem.

- Tipy

- Pro vegetariánskou verzi receptu můžete použít namísto mletého masa nasekané houby nebo sójové granule.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do směsi lžičku chilli papričky nebo několik kapek pálivé omáčky.
- Tento pokrm je skvělý s rýží, bulgurem nebo jako náplň do tortilly.
- Česnekové výhonky nepřevařujte, aby si zachovaly svou křupavost a výraznou chuť.
- Pokud máte možnost, vyberte si čerstvá rajčata místo konzervovaných. Přidání čerstvé bazalky na konec vaření dodá jídlu svěžest.