Česnekové výhonky s masem recept


Česnekové výhonky s masem recept.

Ingredience:
- 500 g hovězího nebo vepřového masa, nakrájeného na tenké plátky
- 200 g česnekových výhonků, očištěných a nakrájených na kousky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelné)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 lžička cukru

Recept:
1. V míse smíchejte maso s 1 lžící sójové omáčky, kukuřičným škrobem a trochou soli a pepře. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
2. Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte dozlatova.
3. Přidejte marinované maso a opečte ho ze všech stran. Když je maso téměř hotové, přidejte česnekové výhonky. Restujte, dokud výhonky nezměknou, ale stále si zachovají trochu křupavosti.
4. Přilijte zbytek sójové omáčky, oyster omáčku, rybí omáčku (pokud používáte), sezamový olej a cukr. Dobře promíchejte a vařte dalších několik minut, dokud se všechny chutě nespojí.
5. Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

Tipy:
- Pokud máte raději pikantnější variantu, přidejte do receptu čerstvé chilli nebo lžičku chilli pasta.
- Česnekové výhonky jsou nejlepší čerstvé, pokud však nemáte přístup k čerstvým, můžete použít i mražené. Jen je před vařením dobře rozmražte.
- Tento recept můžete podávat s rýží nebo nudlemi, které skvěle doplní celkovou chuť pokrmu.
- Pokud chcete, aby bylo maso opravdu měkké a šťavnaté, použijte techniku marinování s trochou sody bikarbony před přidáním ostatních ingrediencí do marinády.