Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem recept


Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem recept.

Ingredience:
- 400g těstovin (nejlépe penne nebo spaghetti)
- 200g slaniny nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200g čerstvého špenátu
- 150ml smetany na vaření
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- strouhaný parmezán na posypání
- olivový olej

Recept:
1. V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejeme trochu olivového oleje a přidáme kostičky slaniny. Smažíme, dokud slanina není krásně křupavá.
2. Poté přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme, aby se propojily chutě, avšak pozor, aby se česnek nepřipálil.
3. Do pánve přidáme čerstvý špenát a za občasného míchání necháme, aby špenát lehce zavadl. Podle potřeby můžeme trochu osolit a opepřit.
4. Mezitím v hlubokém hrnci uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Nezapomeňte vodu osolit!
5. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do pánve se slaninou, česnekem a špenátem. Všechno společně promícháme.
6. Přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme další 2-3 minuty, dokud směs lehce nezhoustne.
7. Servírujeme teplé, posypané strouhaným parmezánem.

Tipy:
- Pro zvýraznění chuti můžete do těstovin přidat i několik kapel citronové šťávy.
- Pokud preferujete vegetariánskou variantu, slaninu můžete vynechat a přidat trochu více olivového oleje pro smažení.
- Tento recept je flexibilní, takže klidně experimentujte s přidáním dalších ingrediencí, jako jsou žampiony nebo sušená rajčata.