Česnekové špagety recept


Česnekové špagety recept.

**Ingredience:**
- 400 g špaget
- 6 stroužků česneku
- 6 lžic olivového oleje
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvě nastrouhaný parmezán nebo pecorino (volitelné)
- Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)

**Recept:**
1. V velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody s trochou soli pro vaření špaget.
2. Přidejte špagety a vařte dle návodu na obalu, dokud nejsou "al dente". Poté je scedíte, ale zachovejte trochu vody, ve které se vařily.
3. Mezitím, když špagety vaří, oloupejte a nasekejte česnek na tenké plátky.
4. V hluboké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek. Restujte, dokud česnek není zlatavý, ale pozor, ať se nepřipálí.
5. Jakmile jsou špagety vařené a sceděné, přidejte je do pánve s česnekem. Důkladně promíchejte, aby se špagety obalily v oleji a česneku. Pokud jsou špagety příliš suché, můžete přidat trochu vody, ve které se vařily, aby byly špagety vláčnější.
6. Okořeňte dle chuti solí a černým pepřem.
7. Na talíři můžete špagety posypat čerstvě nastrouhaným parmezánem nebo pecorinem a ozdobit nasekanou petrželkou.

**Tipy:**
- Aby se zabránilo připálení česneku, sledujte ho během restování velmi pozorně. Česnek by měl být zlatavý, ne hnědý.
- Použití kvalitního olivového oleje a čerstvého česneku výrazně ovlivní chuť tohoto jednoduchého jídla.
- Pro extra chuť můžete do pánve s česnekem přidat i chilli vločky pro trochu pikantnosti.
- Toto jídlo je rychlé a snadné na přípravu, ideální pro večerní večeři během týdne.