Česnekové roládky pečené recept


Česnekové roládky pečené recept.

Česnekové roládky pečené jsou vynikající předkrm nebo pohoštění pro večer s přáteli. Vyznačují se jednoduchostí přípravy a skvělou chutí. Zde je návod, jak je připravit.

- Ingredience
- 1 balení listového těsta
- 3 stroužky česneku
- 100 g másla
- 100 g strouhaného sýra (např. mozzarella nebo gouda)
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce sušené bazalky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

- Recept
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Česnek oloupejte a nadrobno jej nasekejte. V malém hrnci rozpusťte máslo a přidejte do něj nasekaný česnek. Nechte na mírném ohni asi 1 minutu, aby se česnek lehce orestoval, ale nepřipálil se.
3. Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na obdélník. Roztavené česnekové máslo rovnoměrně rozetřete po celém těstu.
4. Posypte těsto strouhaným sýrem, oreganem a bazalkou. Okořeňte dle chuti solí a černým pepřem.
5. Těsto pečlivě zrolujte od delší strany, abyste vytvořili dlouhý válec. Poté válec nakrájejte na asi 2 cm široké plátky.
6. Roládky položte na plech vyložený pečicím papírem s řeznou stranou nahoru. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
7. Vyjměte z trouby a nechte chvilku vychladnout na mřížce.

- Tipy
- Pro extra křupavost můžete roládky před pečením potřít rozšlehaným vejcem.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do másla trochu chilli vloček.
- Roládky jsou vynikající jak teplé, tak studené, takže je můžete připravit i předem.
- K podávání můžete připravit česnekový dip nebo marináru pro ještě intenzivnější chuťový zážitek.

Tyto česnekové roládky jistě zaujmou každého, kdo má rád bohaté a aromatické chutě. Jsou ideální jako snack k večernímu posezení nebo jako součást širšího menu při rodinných oslavách či setkáních s přáteli.