Česneková Niva v pršutu recept


Česneková Niva v pršutu recept
Česneková Niva v pršutu je delikatesa, která kombinuje silný, pikantní sýr s jemnější chutí a texturou pršutu. Tato chuťově bohatá pochoutka je ideální jako předkrm nebo součást luxusního sýrového talíře.

- Ingredience
- 200 g sýru Niva
- 100 g pršutu (tenké plátky)
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Čerstvý tymián
- Pepř

- Recept
1. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo použijte lis na česnek.
2. Sýr Niva nakrájejte na menší kousky nebo proužky, které se budou dobře balit do pršutu.
3. Každý kousek sýra posypte česnekem, trochou čerstvého tymiánu a mírně opepřete.
4. Kousek sýra obalte plátkem pršutu. Snažte se obalit celý sýr tak, aby česnek a tymián zůstaly uvnitř.
5. Hotové rolky pokapejte olivovým olejem.
6. Rolky můžete podávat buďto studené, nebo je můžete na chvíli zahřát na pánvi či v troubě, aby se sýr lehce roztekl. V tom případě doporučuji podávat ihned.

- Tipy
- Pokud chcete, aby byly rolky křehčí a chuť pršutu více vynikla, můžete pršut před zabalením sýra jemně opečít na suché pánvi.
- Jako přílohu můžete použít čerstvé bagetky nebo jiný druh pečiva.
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete přidat do olivového oleje trochu balsamico octa nebo kapku medu.
- Pokud máte raději mírnější chuť, můžete česnek nechat pouze nakrájený na plátky a vložit ho společně s tymiánem dovnitř pršutem obaleného sýra.

Tato jednoduchá, ale efektní pochoutka jistě zaujme na každé párty nebo večerním posezení s přáteli.