Červená čočka na zázvoru recept


Červená čočka na zázvoru recept.

Ingredience potřebné pro přípravu červené čočky na zázvoru zahrnují červenou čočku, cibuli, česnek, zázvor, rajčata, kokosové mléko, kurkumu, koriandr, chilli, sůl a olej.

Pro přípravu červené čočky na zázvoru nejprve opláchněte červenou čočku pod tekoucí vodou a nechte ji okapat. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Smažte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout. Přidejte kurkumu, koriandr a chilli podle chuti, smažte krátce, aby se uvolnily aromata koření. Přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud nezačnou rozpadat.

Poté přidejte opláchnutou čočku, dostatek vody na pokrytí a nechte vařit na mírném ohni. Vařte, dokud čočka nezměkne, což obvykle trvá asi 15-20 minut. Během vaření příležitostně promíchejte a případně dolijte vodu, pokud je potřeba. Když je čočka měkká, přidejte kokosové mléko a sůl podle chuti a nechte probublávat ještě několik minut.

Na závěr můžete jídlo ozdobit čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou a podávat s rýží nebo naan chlebem.

Tipy pro lepší chuť a texturu:
1. Přidejte k čočce trošku citronové šťávy nebo limetky, která dodá jídlu svěží nakyslou chuť.
2. Pro intenzivnější chuť zázvoru můžete zázvor na začátku místo smažení přidat do jídla až po přidání čočky.
3. Pokud máte rádi bohatší texturu, můžete přidat více kokosového mléka.
4. Pro zdravější variantu použijte místo běžného oleje kokosový olej.