Čertovo hovínko recept.
Ingredience, které budete potřebovat pro přípravu Čertova hovínka, zahrnují mleté maso, cibuli, česnek, rajčatový protlak, papriku, sůl, pepř, oregano, majoránku, vodu a olivový olej. Dále budete potřebovat těstoviny, ideálně špagety nebo jiný druh dle vaší preference.
Recept na přípravu Čertova hovínka začíná tím, že na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání ho restujeme, dokud není maso dobře propečené. Přidáme papriku, rajčatový protlak, oregano, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vše důkladně promícháme a přilijeme trochu vody, aby se ingredience spojily v jednotnou směs.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a přidáme do směsi s masem. Vše důkladně promícháme, aby se chutě spojily. Pokud je směs příliš suchá, můžete přilít ještě trochu vody nebo rajčatového protlaku.
Jídlo podáváme teplé, můžeme ho posypat nastrouhaným sýrem nebo čerstvými bylinkami pro lepší chuť.
Tipy pro dokonalé Čertovo hovínko:
- Pokud máte rádi pálivější jídla, můžete přidat čerstvé chilli papričky nebo trochu chilli prášku.
- Experimentujte s různými druhy těstovin, každý typ dodá jídlu trochu jiný charakter.
- Aby bylo jídlo šťavnatější, můžete přidat více rajčatového protlaku nebo použít rajčata v plechovce.
- Pro vegetariánskou verzi můžete místo mletého masa použít například rozdrcené červené čočky nebo směs vařených a rozmačkaných luštěnin.