Černo-bílé kokořezy recept


Černo-bílé kokořezy recept.
Ingredience pro černo-bílé kokořezy zahrnují mouku, cukr, vejce, máslo, kakao, prášek do pečiva, vanilkový cukr a mléko pro těsto. K polevě se používá čokoláda a máslo.
Pro přípravu nejprve smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakao. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a vanilkový cukr a důkladně promíchejte. Postupně přidávejte směs mouky a nakonec vmíchejte mléko, aby těsto bylo hladké. Vylévejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. Po upečení nechte zchladnout.
Pro čokoládovou polevu rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a rovnoměrně rozetřete po vychladlém koláči. Nechte ztuhnout a poté krájejte na obdélníčky.
Jako tip přidávám, že pro získání zajímavějšího vzhledu můžete do části těsta přidat více kakaa a vytvořit tak na koláči černo-bílé vzory. Také je možné polevu ochutit rumem nebo přidat do těsta ořechy pro bohatší chuť.