Černá buchta jednička recept


Černá buchta jednička recept.

Recept na černou buchtu jednička:

Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1/2 hrnku kakaa
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 3 celá vejce
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- špetka soli

Postup:
1. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr, krystalový cukr a špetku soli.
2. V jiné nádobě promíchejte mléko, olej a vejce.
3. Tekutou směs postupně přilévejte do suché směsi a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Připravte si formu na pečení, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
5. Přelijte těsto do formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Přesný čas závisí na vaší troubě, proto doporučuji po 30 minutách provést test špejlí.
6. Po upečení nechte buchtu chvilku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pokud chcete buchtu udělat ještě vláčnější a bohatší, můžete přidat 1/2 hrnku zakysané smetany do těsta.
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť můžete přidat hrst čokoládových kapek nebo posekané čokolády do těsta před pečením.
- Buchta se skvěle hodí s čokoládovou polevou nebo jemně pocukrovaná.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst posekaných vlašských ořechů pro zajímavější texturu a chuť.