Cereální hruškový závin recept


Cereální hruškový závin recept.

Ingredience:
- 250 g listového těsta
- 4 zralé hrušky
- 100 g cereálií (například granola)
- 50 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 vejce pro potření těsta

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Listové těsto nechte odpočívat při pokojové teplotě, aby se s ním lépe manipulovalo.
2. Hrušky oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kousky. V malém hrnci rozpusťte máslo a přidejte třtinový cukr, skořici a nakrájené hrušky. Vařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud hrušky nezměknou. Pak odstavte z ohně a nechte chvíli vychladnout.
3. Připravte si listové těsto na pečící papír a rozprostřete ho. Po celé délce těsta, uprostřed, rozložte směs hrušek. Přidejte cereálie na vrch hruškové směsi.
4. Těsto přeložte tak, aby směs hrušek a cereálií byla uvnitř, a okraje pevně zmáčkněte, aby náplň zůstala uvnitř během pečení.
5. Potřete povrch těsta rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut, nebo dokud není závin zlatavý a křupavý.
6. Nechte závin před podáváním chvíli vychladnout.

Tipy:
- Pro extra křupavost můžete před pečením posypat povrch závinu hrubě mletými cereáliemi.
- Můžete přidat i trochu rozinek nebo ořechů do hruškové směsi pro další texturu a chuť.
- Pokud máte radši sladší dezerty, můžete zvýšit množství cukru, nebo přidat med do hruškové směsi.
- Listové těsto může být náročné na práci, pokud se příliš zahřeje, tak pokud se s ním špatně manipuluje, dejte ho na chvíli zpět do lednice, aby se ztuhl.