Celerový sendvič s kuřecím masem recept.
Ingredience:
- 1 středně velký celer
- 200 g kuřecích prsou
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
Recept:
1. Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej. Přidáme kuřecí plátky, posypeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso opečeme z obou stran dozlatova a ujistíme se, že je uvnitř plně uvařené. Pak maso vyjmeme na talíř a necháme odpočinout.
2. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tyto plátky použijeme jako základ našeho sendviče místo klasického chleba.
3. V malé míse smícháme majonézu, hořčici a med, abychom vytvořili dressing.
4. Na plátek celeru položíme několik plátků kuřecího masa, přidáme lžíci naší majonézové omáčky a pokud chcete, posypeme čerstvými bylinkami.
5. Sendvič přikryjeme dalším plátkem celeru. Podle potřeby postup opakujeme a vytváříme další sendviče.
Tipy:
- Pokud máte raději pikantnější variantu, do majonézové omáčky přidejte lžičku vaší oblíbené chilli omáčky.
- Pro vegetariánskou variantu můžete kuřecí maso nahradit grilovanými plátky tempehu nebo tofu.
- Aby byl celer méně křupavý a více podobný konzistenci chleba, můžete plátky celeru lehce opečít na pánvi na troše olivového oleje.
- Experimentujte s různými bylinkami a kořením pro změnu chuti majonézové omáčky.