Cejn na bylinkách recept


Cejn na bylinkách recept.

Ingredience pro cejna na bylinkách zahrnují filety z cejna, sůl, pepř, citron, česnek, olivový olej a směs čerstvých bylinek jako je petržel, tymián a rozmarýn.

Recept začíná tím, že si připravíte cejnové filety. Ty omyjte, osušte a pokapejte citronovou šťávou. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájený česnek. Jakmile česnek začne vonět, vložte filety na pánv a opečte z obou stran dozlatova. Přidejte nakrájené bylinky a krátce restujte, aby se uvolnily jejich aromata.

Tipy pro dokonalý výsledek zahrnují použití čerstvých bylinek pro intenzivnější chuť a nechat rybu marinovat v citronové šťávě s bylinkami před vařením pro lepší nasáknutí chutí. Dbejte na to, aby ryba nebyla převařená - měla by být stále šťavnatá a křehká. Podávejte s čerstvým salátem nebo vařenými brambory.