Čedarové muffiny recept


Čedarové muffiny recept.

Ingredience pro čedarové muffiny:

- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky sody bikarbony
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 100 g strouhaného čedaru
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 60 ml rostlinného oleje
- 1 jarní cibulka, nakrájená

Recept:

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vyložte papírovými košíčky nebo vymažte olejem.
2. V jedné míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, sůl a černý pepř.
3. V druhé míse smíchejte strouhaný čedar, mléko, vejce a rostlinný olej.
4. Přidejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Není nutné těsto přemíchávat, stačí, když se všechny ingredience spojí.
5. Nakonec vmíchejte nakrájenou jarní cibulku.
6. Rozdělte těsto do připravené formy na muffiny, naplňte každý košíček zhruba do ¾.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut nebo dokud muffiny nejsou zlatavé a na dotek pružné.
8. Po upečení nechte muffiny chvíli vychladnout v formě, poté je vyjměte a nechte je úplně vychladnout na mřížce.

Tipy pro dokonalé čedarové muffiny:

- Pro výraznější chuť použijte ostrý čedar.
- Před přidáním sýra do těsta ho můžete lehce obalit v mouce, aby se rovnoměrně rozložil v těstě a nesesedal na dno.
- Muffiny jsou skvělé jak teplé, tak studené, a dají se dobře zamrazit.
- Pokud máte rádi bylinky, přidejte do těsta nasekaný čerstvý tymián nebo rozmarýn pro další vrstvu chuti.
- Pro zvýšení vláčnosti muffinů můžete část mléka nahradit kysanou smetanou.