Camembert s hruškami a ořechy recept.
Camembert s hruškami a ořechy je jednoduchý, ale elegantní recept, který může sloužit jako skvělá předkrm nebo svačina.
Ingredience
- 1 balení camembertu
- 2 zralé hrušky
- 1 hrst vlašských ořechů
- med pro posypání
- čerstvý tymián (nepovinné)
Recept
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Camembert umístěte do malé zapékací misky nebo přímo na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte sýr v troubě asi 10 až 15 minut, dokud nezačne být měkký a lehce se rozpouštět.
Mezitím si připravte hrušky. Omyjte je, odkrojte čtvrtiny a odstraňte jádřince. Hrušky nakrájejte na tenké plátky. Ořechy nasekejte na hrubší kousky.
Když je camembert hotový, vyjměte ho z trouby. Na vrch sýra rozložte plátky hrušek a posypte nasekanými ořechy. Celé to pak pokapejte medem a posypte tymiánem pro dodání další vrstvy chuti.
Tipy
- Camembert můžete podávat s křupavým pečivem nebo tenkými plátky opečené bagety.
- Pro pikantnější variantu můžete přidat na sýr ještě trochu mletého černého pepře nebo chilli vloček.
- Hrušky lze nahradit jiným ovocem, například jablky nebo fíky, v závislosti na sezóně a vašich chutích.
Tento recept je ideální pro podzimní večery nebo jako speciální pohoštění pro návštěvy.