Bylinkový losos v alobalu recept


Bylinkový losos v alobalu recept.

- Ingredience
- 4 filety lososa
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 citron, tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 svazek čerstvých bylinek (např. kopr, petržel, tymián)
- 4 kusy alobalu, dostatečně velké na zabalení každého kousku lososa

- Recept
1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Každý kus lososa osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Položte každý kus lososa na střed svého kusu alobalu.
3. Na lososa rovnoměrně rozložte plátky citronu, nasekaný česnek a bylinky. Doporučuji kombinovat různé bylinky pro bohatší chuť.
4. Pečlivě zabalte každý kus lososa v alobalu, aby byl dobře uzavřen a vytvořil se uvnitř alobalu prostor pro páru.
5. Položte zabalené kusy lososa na plech a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud losos není důkladně upečený.
6. Po upečení nechte lososa chvilku odpočinout před otevřením alobalu, abyste se vyhnuli popáleninám od páry.

- Tipy
- Přidejte k lososu i tenké plátky zeleniny, jako jsou cukety, mrkev nebo brambory, pro kompletní jednoduchou večeři v alobalu.
- Alobal před použitím lehce pokapejte vodou nebo olivovým olejem, aby se zabránilo přichycení lososa k alobalu.
- Pokud máte rádi intenzivnější chutě, můžete losos marinovat v olivovém oleji s česnekem a bylinkami asi 30 minut před pečením.
- Losos v alobalu můžete také připravit na grilu. Postupujte stejně, ale grilujte na středně vysokém ohni asi 12-15 minut, podle tloušťky filetů.