Bylinkový krůtí guláš se žampiony recept


Bylinkový krůtí guláš se žampiony recept.

Ingredience:

- 500 g krůtího masa (nejlépe stehna nebo prsa), nakrájeného na kostky
- 250 g žampionů, nakrájených na plátky
- 2 střední cibule, nakrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 mrkev, nakrájená na kolečka
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného majoránku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Čerstvá petrželka, nasekaná pro ozdobení

Recept:

1. Na středně velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud se cibule nezačne zlátit. Přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund.
2. Přidejte nakrájené krůtí maso na pánvi a opečte ze všech stran, dokud maso nebude mít zlatavou barvu.
3. K masu přidejte mletou papriku, sušený tymián a majoránku. Dobře promíchejte a nechte vařit několik minut.
4. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a nechte vařit další 2 minuty.
5. Přidejte nakrájené žampiony a mrkev. Promíchejte a nechte směs vařit přibližně 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.
6. Přilijte kuřecí vývar, osolte, opepřete dle chuti a nechte guláš pomalu dusit pod pokličkou na mírném ohni 25-30 minut, dokud maso není měkké a šťáva se nezredukuje na požadovanou konzistenci.
7. Na závěr posypte guláš čerstvou petrželkou a servírujte například s knedlíkem nebo pečivem.

Tipy:

- Pokud máte rádi pálivější jídla, přidejte do guláše čerstvé nebo sušené chilli.
- Guláš bude ještě chutnější, pokud ho necháte odstát přes noc a podáváte až druhý den.
- Pro ještě bohatší chuť můžete přidat kousek bílého vína nebo tmavého piva při přidávání vývaru.
- Pokud preferujete hustější omáčku, můžete na konci vaření přidat trochu rozpuštěné kukuřičné moučky nebo jiného zahušťovadla rozpuštěného ve vodě.