Bylinkový králík na žampionech recept


Bylinkový králík na žampionech recept.

Ingredience pro bylinkový králík na žampionech zahrnují králičí maso, žampiony, cibuli, smetanu, česnek, různé bylinky jako je tymián, rozmarýn a petržel, olivový olej, sůl a pepř.

Recept na přípravu bylinkového králíka na žampionech začíná tím, že si připravíte králičí maso. Maso omyjte, osušte a pokrájejte na menší kusy. Osolte a opepřete. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a králičí kousky na něm zprudka opečte z obou stran dozlatova. Poté maso vyjměte a odložte na stranu.

V témže oleji pak osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a žampiony, které jste předtím očistili a nakrájeli na plátky. Restujte, dokud žampiony nezačnou pustit vodu.

Poté vrátíte maso zpět do pánve, přidáte bylinky, zakryjete a dusíte na mírném ohni asi 45 minut, dokud není králik měkký. Během dušení případně podlévejte vodou nebo vývarem, aby se maso nepřipálilo.

Ke konci vaření přilijte smetanu a promíchejte. Vařte ještě několik minut, dokud smetana nezhoustne a nevytvoří krémovou omáčku.

Jako tip pro dochucení můžete do omáčky přidat trochu bílého vína nebo kapku citronové šťávy pro zvýraznění chutí. Podávejte s hladkou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami a čerstvým pečivem.