Bylinkovo-celerová líčka recept
Ingredience pro bylinkovo-celerová líčka jsou následující: hovězí líčka, celer, cibule, česnek, mrkev, tymián, rozmarýn, sůl, pepř, olivový olej, hovězí vývar a červené víno.
Recept začíná tím, že líčka omyjeme, osušíme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a líčka na něm zprudka opečeme z každé strany, aby se zatáhla. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. Na téže pánvi pak orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přidáme česnek, tymián a rozmarýn a krátce opečeme.
Opečené zelenině přilijeme trochu červeného vína a necháme alkohol vyvařit. Vrátíme líčka zpět na pánev, přidáme hovězí vývar a dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud nejsou líčka měkká. Během dušení případně přiléváme vývar, aby maso nebylo suché.
Jakmile jsou líčka měkká, můžeme je podávat. Jako přílohu doporučuji bramborové pyré nebo pečené brambory.
Tip: Líčka před dušením můžete marinovat přes noc ve směsi červeného vína a bylinek, což zvýrazní jejich chuť. Dále nezapomeňte během dušení kontrolovat množství tekutiny, líčka by měla být pořád ponořená v šťávě pro dosažení nejlepší křehkosti a chuti.