Bylinkové knedlíčky recept.
Ingredience:
- 250g hladké mouky
- 125ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky soli
- 1 svazek bylinek (petržel, pažitka, kopr)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Recept:
1. V míse smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem.
2. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce, mléko a sůl. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
3. Bylinky nasekejte nadrobno a česnek utřete. Obojí pak vmíchejte do těsta.
4. Nechte těsto asi 10 minut odpočinout.
5. Mezitím si připravte velký hrnec s osolenou vodou a přiveďte k varu.
6. Z těsta tvarujte malé knedlíčky. Pokud se vám těsto lepí na ruce, můžete si je navlhčit vodou.
7. Knedlíčky opatrně vkládejte do vroucí vody. Vařte 5-7 minut, než vyplavou na povrch.
8. Uvařené knedlíčky vyjměte pomocí děrované lžíce a nechte okapat.
Tipy:
- Před vařením si připravte všechny ingredience, bude to celý proces urychlit.
- Experimentujte s různými druhy bylinek podle toho, co máte rádi nebo co právě máte doma.
- Bylinkové knedlíčky skvěle doplní jakoukoliv polévku nebo je můžete podávat jako samostatný pokrm s jogurtovým nebo česnekovým dipem.
- Pokud máte knedlíčky rádi měkčí, přidejte do těsta trochu více mléka. Pokud naopak preferujete tužší konzistenci, přidejte mouku.