Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé recept


Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé recept.

Ingredience pro bylinkové jogurtovo-hořčicové filé:

- 4 filé z bílé ryby (například treska, pangasius, tilapie)
- 200 ml bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 česnekový stroužek, jemně nasekaný
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (například petržel, kopr, pažitka)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Recept:

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte bílý jogurt, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, nasekaný česnek a nasekané bylinky. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
3. Filé ryby opláchněte pod studenou vodou, osušte je papírovou utěrkou a položte je na pečicí papír v pekáči.
4. Rybu rovnoměrně potřete připravenou jogurtovo-hořčicovou směsí.
5. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud ryba není upečená a snadno se rozpadá na vidličku.
6. Před podáváním můžete rybu ozdobit čerstvými bylinkami pro lepší vzhled.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť nechte rybu marinovat v jogurtovo-hořčicové směsi v lednici asi 30 minut před pečením.
- Můžete přidat i další bylinky, jako je třeba tymián nebo rozmarýn, pro variaci chuti.
- Jako přílohu doporučuji podávat lehký salát nebo pečené zeleninové hranolky.
- Pokud máte raději pikantnější variantu, do směsi přidejte trochu chilli nebo paprikového koření.