Bylinkové brambory s kuřecími prsíčky recept.
Ingredience:
- kuřecí prsa 400 g
- brambory 800 g
- čerstvé bylinky (petržel, tymián, rozmarýn)
- olivový olej
- sůl
- černý pepř
- česnek 2 stroužky
- citronová šťávka z jednoho citronu
Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. V misce je smíchejte s nasekanými bylinkami, trochou olivového oleje, solí a pepřem. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
Mezitím si připravte kuřecí prsa. Omyjte je, osušte a pokapejte citronovou šťávkou. Osolte, opepřete a posypte nasekanými bylinkami a česnekem prolisovaným nebo nasekaným na jemno. Kuřecí prsa můžete buď přidat k bramborám na plech a péct společně posledních 20 minut, nebo je můžete opečet na pánvi z obou stran dozlatova a poté je dokončit v troubě.
Tipy:
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte k bramborám nebo kuřecímu masu trochu chilli nebo papriky.
- Bylinky můžete variabilně upravit podle toho, co máte doma nebo co máte rádi.
- Pro křupavější brambory je dobré je před pečením obalit v troše mouky smíchané s bylinkami.
- Kuřecí prsa můžete před pečením také namočit do marinády z olivového oleje, bylinek, soli, pepře a citronu pro ještě intenzivnější chuť.