Bylinková žebírka na pivu recept


Bylinková žebírka na pivu recept.

Ingredience pro bylinková žebírka na pivu zahrnují:

- 1 kg vepřových žebírek
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného majoránku
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička soli
- 500 ml tmavého piva
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžíce jablkového octa

Recept:

1. Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte olivový olej, česnek, tymián, rozmarýn, majoránek, černý pepř a sůl. Tuto směs rovnoměrně potřete na žebírka.
3. V hluboké pekáči na středním ohni zpěňte cibuli dozlatova. Přidejte připravená žebírka a krátce je z obou stran opečte.
4. K žebírkům přidejte pivo, med, worcesterskou omáčku a jablkový ocet. Přiveďte k varu.
5. Pečení pokračuje v předehřáté troubě, pokryjte pekáč alobalem a pečte 2 až 3 hodiny, dokud nejsou žebírka měkká.
6. Po upečení můžete žebírka položit na gril nebo do trouby s grilem na několik minut pro křupavou kůrku.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť nechte žebírka marinovat v bylinkové směsi alespoň 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
- Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte do marinády nebo omáčky trochu čili nebo pálivé papriky.
- Pivo můžete nahradit tmavým vývarem nebo nealkoholickým pivem, pokud preferujete bezalkoholickou variantu.
- Podávejte s bramborovou kaší, pečenými brambory nebo čerstvým chlebem pro nasáknutí výpeku.