Buráková kolečka recept


Buráková kolečka recept.

Ingredience pro buráková kolečka:

- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých buráků (arašídů)
- 120 g másla nebo margarínu
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli

Recept:

1. Nejprve si připravte mleté buráky. Můžete je buď koupit již předem mleté, nebo si je sami umelte v kuchyňském robotu.
2. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, mleté buráky, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse utřete máslo s moučkovým cukrem dohladka. Poté do směsi vmíchejte vejce a dobře promíchejte.
4. Do směsi s máslem postupně přidávejte moučnou směs s buráky a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Z těsta formujte malá kolečka (přibližně o velikosti vlašského ořechu) a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Nezapomeňte nechat mezi kolečky dostatek místa, protože při pečení trochu nabobtnají.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 až 12 minut, než kolečka lehce zezlátnou.
7. Po upečení nechte kolečka chvíli na plechu vychladnout a poté je přemístěte na mřížku, aby dokonale vychladla.

Tipy:

- Pokud máte rádi čokoládu, můžete do části těsta přidat kousky čokolády nebo po upečení kolečka částečně namáčet do rozpuštěné čokolády.
- Pro extra burákovou chuť můžete do těsta přidat několik lžic arašídového másla.
- Ujistěte se, že máte všechny ingredience v pokojové teplotě, což pomůže k lepšímu smíchání těsta.
- Tyto sušenky jsou ideální k dopolednímu či odpolednímu čaji nebo kávě. Můžete je také krásně zabalené věnovat jako milý dárek.