Bulharské papriky s Balkánem recept


Bulharské papriky s Balkánem recept.

Ingredience pro bulharské papriky s Balkánem:

- 4 velké červené bulharské papriky
- 200 g balkánského sýra
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 vejce
- Sůl podle chuti

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Papriky umyjte a opatrně odstraňte vrcholky a semena tak, abyste je mohli později naplnit. Dejte stranou.

2. V míse smíchejte rozdrobený balkánský sýr, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, petrželku, mletý černý pepř, mletý kmín, vejce a sůl podle vaší chuti. Tuto směs dobře promíchejte.

3. Naplňte papriky připravenou směsí. Každou papriku opatrně naplňte, ale nemačkejte směs příliš pevně, aby byl prostor pro rozpínavost při pečení.

4. Vložte naplněné papriky do pekáčku. Pokapejte je olivovým olejem. Pekáček přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Poté alobal odstraňte a pečte dalších 10-15 minut, nebo až dokud papriky nebudou měkké a krásně zlatavé.

Tipy:

- Aby byly papriky ještě chutnější, přidejte do směsi lžíci rajčatového protlaku nebo několik sušených rajčat.
- Pro pikantní verzi přidejte do náplně trochu čerstvě nasekaného chilli nebo lžičku chilli vloček.
- Pokud máte rádi uzenou chuť, můžete přidat trochu uzené papriky.
- Bulharské papriky s balkánem lze podávat jako hlavní chod nebo jako bohatou přílohu. Skvěle se hodí k lehkým salátům nebo pečivu.