Buchty plněné jahodami a tvarohem recept
Ingredience na buchty plněné jahodami a tvarohem zahrnují hladkou mouku, mléko, droždí, cukr, sůl, vejce, tvaroh, jahody, máslo a vanilkový cukr.
Pro přípravu těsta nejprve rozdrobte droždí do teplého mléka, přidáte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku, zbytek cukru, sůl, přidejte kvásek, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto, které necháte v teple kynout asi hodinu.
Mezitím si připravíte náplň. Tvaroh promíchejte s vanilkovým cukrem a nakrájejte jahody na menší kousky. Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky, do každého vložte lžíci tvarohu a pár jahod. Buchty uzavřete a dáte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě chvíli podkynout.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut, dokud buchty nejsou zlatavé. Po upečení buchty potřete rozpuštěným máslem a posypte trochou cukru.
Tip: Před přidáním jahod do tvarohu je můžete posypat trochou cukru a nechat chvíli odstát, aby pustily šťávu. Díky tomu bude náplň v buchtách šťavnatější a sladší.