Buchtičky s krémem recept


Buchtičky s krémem recept.

Ingredience:

Pro těsto:
450 g hladké mouky
250 ml mléka
70 g cukru
80 g másla
1 vejce
30 g čerstvého droždí
špetka soli

Pro krém:
500 ml mléka
4 žloutky
120 g cukru
50 g hladké mouky
1 vanilkový cukr

Pro dokončení:
máslo na vymazání pekáče
moučkový cukr na posypání

Recept:

1. V míse smíchej droždí s trochou teplého mléka a lžící cukru. Nech kynout na teplém místě.
2. Do větší mísy prosej mouku, přidej sůl, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo a nakynutý kvásek. Přilij zbytek teplého mléka.
3. Vypracuj hladké těsto, které nech na teplém místě asi hodinu kynout.
4. Mezitím si připrav krém. Žloutky vyšlehej s cukrem do pěny, přidej mouku a vanilkový cukr. Vařečkou zamíchej.
5. Ve zbytku mléka uvař pod stálým mícháním hladkou kaši. Po zhoustnutí odstav z ohně.
6. Kynuté těsto rozděl na malé kousky, vyválej kuličky a vlož je do vymazaného pekáče. Nech ještě asi 15 minut kynout.
7. Peč v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 25 minut dozlatova.
8. Po upečení nech buchtičky trochu vychladnout, rozřízni je a naplň krémem.
9. Před podáváním buchtičky posyp moučkovým cukrem.

Tipy:

- Aby byly buchtičky krásně nadýchané, je důležité nechat těsto dostatečně dlouho kynout.
- Krém bude hladší, pokud mouku a žloutky opravdu dobře vyšleháš a při vaření krému stále mícháš, aby se nevytvořily hrudky.
- Buchtičky můžeš podávat teplé i studené, ozdobit je můžeš také ovocem nebo šlehačkou pro zajímavější podávání.