Buchta z meruněk recept
Buchta z meruněk je lahodný letní dezert, který vyniká svou jednoduchostí a svěžestí. Zde je postup, jak si takovou buchtu připravit.
Ingredience:
150 g másla
150 g cukru
3 vejce
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
300 g meruněk, rozpůlených a zbavených pecek
Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo s cukrem ušlehejte do pěny, poté postupně přidávejte vejce a neustále míchejte. Ve samostatné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Suchou směs postupně zašlehávejte do máslíčkové směsi. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
Formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřete ve formě a na povrchu rozložte připravené meruňky řeznou stranou nahoru.
Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud vrchol buchty nezhnědne a tester nevyjde čistý. Nechte buchtu vychladnout před podáváním.
Tipy:
Místo meruněk můžete použít i jiné ovoce jako jsou švestky nebo broskve.
Pro extra křupavost můžete na ovoce před pečením posypat trochu hrubého cukru.
Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.