Buchta s marmeládou a kokosem recept.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 200 g marmelády dle výběru
- 100 g strouhaného kokosu
Recept:
1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
2. V jiné misce rozšlehejte vejce, poté přidejte olej a mléko a dobře promíchejte.
3. Směs s vejci postupně přilévejte do suché směsi a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Polovinu těsta vlijte do vymazané a moukou vysypané formy.
5. Na těsto rovnoměrně rozetřete marmeládu a posypte polovinou strouhaného kokosu.
6. Přelijte zbylým těstem a posypte zbylým kokosem.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut nebo dokud není buchta zlatavá a testovací špejle vyjde čistá.
8. Nechte buchtu vychladnout v formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo citronovou kůru.
- Marmeládu můžete zvolit dle vlastního gusta, skvěle se hodí rybízová, jahodová nebo meruňková.
- Pokud máte rádi více kokosu, můžete buchtu po upečení ještě potřít rozpuštěným máslem a obalit v kokosu.
- Buchtu můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě bohatší chuťový zážitek.