Buchta s mandlemi recept


Buchta s mandlemi recept.

Ingredience:
- 200 g mletých mandlí
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- citronová kůra z jednoho citronu (nepovinné)
- moučkový cukr na posypání (nepovinné)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte mleté mandle, mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse změklé máslo utřete s cukrem do hladké směsi. Postupně přidávejte vejce, po každém dobře promíchejte. Můžete přidat i nastrouhanou citronovou kůru pro výraznější chuť.
4. K směsi s máslem postupně přidávejte suché ingredience a míchejte, dokud není těsto hladké.
5. Hotové těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut nebo dokud není buchta zlatavá a testovací špejle vyjde čistá.
7. Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout v formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
8. Před podáváním můžete buchtu posypat moučkovým cukrem.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější mandlovou chuť můžete do těsta přidat několik kapek mandlového extraktu.
- Experimentujte s přidáním různých druhů ovoce, například rozinky, na kousky nakrájené jablko nebo hrušky, které přidáte do těsta před pečením.
- Když je buchta ještě teplá, můžete ji potřít citronovou polevou pro další vrstvu chuti. Citronovou polevu si jednoduše připravíte mícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem do zhoustlé konzistence.
- Pro co nejlepší výsledek pečení použijte kvalitní suroviny a nechte všechny ingredience předem dojít na pokojovou teplotu.