Buchta na doma recept


Buchta na doma recept.

Ingredience:

- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse dobře promíchejte vejce, mléko, rostlinný olej a vanilkový cukr.
4. Suché a mokré ingredience postupně spojte dohromady a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Vymažte a vysypte formu na pečení.
6. Těsto nalijte do připravené formy.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut nebo dokud není buchta upečená. Upečenost ověřte pomocí špejle - špejle by měla být po vytažení čistá.
8. Po upečení nechte buchtu chvíli odpočinout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:

- Pro čokoládovou variantu přidejte do těsta 2-3 lžíce kakaa.
- Ozvláštnit buchtu můžete přidáním ovoce, například nakrájených jablek nebo borůvek, které vmícháte do těsta před pečením.
- Pro extra vláčnost můžete část mléka nahradit jogurtem nebo kefírem.
- Pokud máte rádi skořici, zkuste do těsta přidat lžičku mleté skořice pro příjemné dochucení.
- Aby byla buchta na povrchu krásně křupavá, můžete před pečením posypat povrch těsta trochou cukru.
- Po upečení a vychladnutí můžete buchtu polévat čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro lepší vzhled a chuť.