Buchta Margotka recept


Buchta Margotka recept.

Buchta Margotka je lahodný dezert, který potěší na každé oslavě nebo jen tak k odpolední kávě. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

Ingredience:
- 4 vejce
- 1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vody
- 1 prášek do pečiva
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- marmeláda na potření (nejlépe jahodová nebo malinová)
- na ozdobu kokos nebo čokoládové hoblinky

Recept:
1. Vejce s cukrem šlehejte, dokud směs nezesvětlá a nezpění.
2. Postupně přidávejte olej a vodu, a dále šlehejte.
3. V jiné misce smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva, případně vanilkový cukr.
4. Suchou směs postupně zašlehávejte do tekuté.
5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut, než buchta prochází testem špejlí.
7. Po upečení a vychladnutí buchtu potřete marmeládou a ozdobte podle chuti kokosem nebo čokoládovými hoblinkami.

Tipy:
- Pro extra vláčnost buchty můžete do těsta přidat lžíci kysané smetany.
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť přidejte do těsta více kakaa nebo kousky čokolády.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do těsta přidat i drobné kousky čerstvého ovoce jako jsou jahody nebo maliny, ale pozor na přídavek tekutiny do těsta.
- Buchtu můžete také přelít čokoládovou polevou pro ještě bohatší chuťový zážitek.

Buchta Margotka je skvělá ve své jednoduchosti, ale přesto lahodná a univerzální – perfektní k slavnostním příležitostem i jako odpolední mlsání.