Bublanina z remosky recept


Bublanina z remosky recept.

Recept na bublaninu z remosky:

Ingredience:
- 4 vejce
- 200g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100ml oleje
- 100ml mléka
- cca 300g ovoce dle sezóny a chuti (borůvky, jahody, třešně, švestky atd.)

Postup:
1. Nejprve si připravte remosku tak, že ji vymažete trochou oleje a posypete moukou. Tímto zamezíte přilepení kolače k remosce.
2. Vejce společně s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny. Cílem je získat světlou a nadýchanou směs.
3. Do směsi postupně přidávejte střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a mléko. Míchejte tak, aby se ingredience spojily, ale zároveň zachovala lehkost těsta.
4. Nakonec do těsta vmíchejte vybrané ovoce. Pokud používáte měkké ovoce, jako jsou jahody nebo borůvky, buďte opatrní, aby se vám příliš nerozmačkalo.
5. Hotové těsto nalijte do připravené remosky.
6. Bublaninu pečte v remosce na středním stupni teploty přibližně 45 minut. Skutečná doba pečení může záviset na konkrétním modelu remosky, proto doporučuji po 30 minutách pečení začít kontrolovat, zda je bublanina hotová pomocí špejle či jehly – pokud vyjde čistá, koláč je hotov.
7. Po upečení nechte bublaninu chvíli v remosce odpočinout, poté ji můžete vyklopit na talíř či mřížku a nechat úplně zchladnout.

Tipy:
- Pokud máte raději více navlhčenou bublaninu, můžete přidat do těsta trochu jogurtu nebo zakysané smetany.
- Výběr ovoce lze přizpůsobit podle sezóny, což dodá bublanině vždy trochu jiný charakter. V létě se výborně hodí čerstvé ovoce, v zimě můžete sáhnout po kompotovaném.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat kůru z citronu nebo pomeranče.
- Pečení v remosce zajišťuje, že bublanina bude krásně vláčná a zůstane déle čerstvá.