Bublanina s jahodami recept.
Ingredience:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 400 g jahod
Recept:
1. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Pomalu do směsi přidávejte olej a mléko, stále míchejte.
3. Postupně přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte do hladka.
4. Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do těsta.
5. Jahody omyjte, očistěte a pokud jsou velké, nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny.
6. Těsto vylejte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozložte připravené jahody.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30-35 minut, dokud bublanina nezíská zlatavou barvu.
8. Po upečení nechte bublaninu chvíli vychladnout, poté můžete podávat.
Tipy:
- Pro extra nadýchanou bublaninu ujistěte se, že bílky jsou opravdu pevně ušlehané.
- Pokud máte rádi osvěžující příchuť, můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu.
- Místo jahod můžete použít i jiné ovoce dle sezóny nebo vaší chuti, například borůvky, maliny nebo třešně.
- Po upečení a vychladnutí můžete bublaninu posypat moučkovým cukrem pro krásný a sladký finiš.