Bublanina s čokoládou recept


Bublanina s čokoládou recept.

**Ingredience:**

- 200g hladké mouky
- 150g cukru
- 4 vejce
- 100ml mléka
- 100ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 100g nasekané čokolády nebo čokoládových kapek
- špetka soli

**Recept:**

1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Potom postupně přidávejte olej a mléko. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli.

2. Suchou směs postupně zapracujte do mokrých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

3. Nakonec do těsta vmíchejte nasekanou čokoládu nebo čokoládové kapky.

4. Připravte si formu na pečení, kterou vymažte tukem a vysypte moukou. Do připravené formy nalijte těsto.

5. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25-35 minut, podle typu trouby. Hotovost bublaniny ověřte špejlí nebo dřevěnou špejli, která by po zapíchnutí do těsta měla vyjít čistá.

**Tipy:**

- Pro extra čokoládovou chuť můžete do těsta přidat lžíci instantní kávy nebo nahradit část mléka silnějším espressem.
- Povrch bublaniny můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem nebo pokapat čokoládovou polevou.
- Bublanina je výborná teplá podávaná s vanilkovou zmrzlinou nebo studená k šálku kávy či čaje.
- Experimentujte s přidáním různých druhů ovoce do těsta před pečením pro přidání dalších chutí a textur.