Bruschetty s krémovým sýrem a broskví recept.
Ingredience:
- Bageta nebo ciabatta
- 200 g krémového sýra (například Philadelphia)
- 1-2 zralé broskve
- Med na ozdobu
- Čerstvá bazalka nebo tymián pro ozdobu
- Oliva extra panenský olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Recept:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Bagetu nebo ciabattu nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm.
2. Plátky chleba pokapejte olivovým olejem a lehce osolte. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě dozlatova, asi 5-10 minut. Poté nechte chlebíčky vychladit.
3. Mezitím si připravte broskve. Broskve omyjte, rozpulte, odstraňte pecku a nakrájejte na tenké plátky.
4. Na každý vychladlý chlebíček nanesete vrstvu krémového sýra. Můžete použít špachtli nebo zadní stranu lžíce pro rovnoměrné rozetření.
5. Na sýr pokládejte plátky broskví. Nebojte se na to jít kreativně, můžete vytvořit hezký vzor.
6. Před podáváním chlebíčky pokapejte medem a posypte čerstvými bylinkami. Pro dochucení můžete ještě lehce osolit a přidat čerstvě mletý černý pepř.
Tipy:
- Pro pikantní variantu můžete přidat na chlebíčky kromě broskví i tenké plátky prosciutta nebo jiné sušené šunky.
- Pokud máte rádi sýrové variace, můžete experimentovat s různými typy krémových sýrů nebo dokonce smíchat krémový sýr s nasekanými bylinkami pro výraznější chuť.
- Pro vegetariány může být zajímavou alternativou nahradit med agávovým sirupem.
- Nezapomeňte před podáváním chlebíčky nechat chvíli odpočinout na pokojové teplotě, aby se chutě plně projevily.