Brownies z USA recept


Brownies z USA recept
Ingredience pro americké brownies zahrnují:

- 200 g tmavé čokolády
- 175 g másla
- 3 velká vejce
- 250 g cukru krupice
- 115 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- volitelně 100 g oříšků nebo čokoládových kousků pro extra chuť

Recept:

Začněte předehřátím trouby na 175 stupňů Celsia. Čokoládu a máslo rozpusťte společně ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Nechte mírně vychladnout. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a dobře promíchejte. V jiné misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs postupně přidávejte do čokoládové směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud chcete, přidejte oříšky nebo čokoládové kousky.

Těsto vlijte do pečící formy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut. Brownies by měly být pevné na dotek, ale stále trochu vlhké uvnitř. Nechte brownies vychladnout v formě, poté je vyjměte a nakrájejte na čtverečky.

Tipy pro dokonalé brownies:

- Nepečte brownies příliš dlouho, aby zůstaly vláčné.
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť použijte kvalitní čokoládu s vyšším obsahem kakaa.
- Přidáním ořechů nebo rozinek do těsta získáte zajímavou texturu a chuť.
- Pro extra lesklý povrch můžete těsto před pečením posypat hrubozrnným cukrem.
- Brownies jsou nejlepší, když jsou plně vychlazené, takže si dopřejte trpělivost před krájením.