Brownies recept


Brownies recept
Ingredience:

200 g hořké čokolády
250 g másla
200 g cukru
130 g hladké mouky
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli

Recept:

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte mírně vychladnout.
Ve velké míse smíchejte cukr a vejce, poté přidejte vanilkový extrakt a dobře promíchejte do hladka.
Do směsi postupně za stálého míchání přidávejte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
Směs osolte a vmíchejte mouku, dokud nevznikne jednolitá hmotnost.
Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte přibližně 20-25 minut, nebo dokud není povrch pevný, ale střed zůstává mírně vlhký.
Nechte brownies úplně vychladnout v formě, pak je vyklopte a krájejte na porce.

Tipy:

Pro extra čokoládovou chuť přidejte do těsta hrst čokoládových kousků nebo ořechů.
Brownies jsou nejlepší, když jsou uvnitř ještě trochu vlhké, takže pozor na přepečení.
Pro intenzivnější chuť můžete použít kombinaci hořké a mléčné čokolády.
Brownies chutnají vynikající, když jsou podávané teplé s vanilkovou zmrzlinou.