Broskvový sirup recept


Broskvový sirup recept.

Ingredience pro broskvový sirup:
- 500 g čerstvých broskví
- 250 g cukru
- 250 ml vody
- Šťáva z jednoho citronu

Recept na broskvový sirup:
1. Broskve důkladně omyjte, rozpulte a odstraňte pecky. Broskve nakrájejte na menší kousky.
2. Do středně velkého hrnce vložte nakrájené broskve, cukr, vodu a šťávu z citronu.
3. Směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Nechte pomalu vařit přibližně 20 až 30 minut, dokud broskve nezměknou a směs se nezačne zahušťovat.
4. Po uvaření nechte směs mírně vychladnout. Poté směs přeceďte přes jemné síto nebo plátýnko, abyste odstranili pevné části. Nechte sirup protékat přirozeně, abyste získali co nejvíce šťávy.
5. Hotový sirup přelijte do čisté skleněné lahve nebo nádoby. Uzavřete a uchovávejte v lednici.

Tipy pro dokonalý broskvový sirup:
- Pro intenzivnější chuť můžete do sirupu přidat vanilkový lusk nebo pár kousků skořice během vaření.
- Pokud máte rádi jemnější sirup, můžete množství cukru snížit. Naopak, pokud preferujete sladší sirup, můžete cukr přidat.
- Sirup můžete použít jako topping na palačinky, zmrzlinu nebo do koktejlů a limonád pro ovocnou chuť.
- Uchovávejte sirup v lednici a spotřebujte ho do několika týdnů pro nejlepší čerstvost a chuť.