Broskvový moučník recept


Broskvový moučník recept.

Ingredience pro broskvový moučník zahrnují:
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla při pokojové teplotě
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 500 g broskví (čerstvých nebo konzervovaných)
- špetka soli

Recept na přípravu broskvového moučníku:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva.
3. Ve větší míse utřete máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a šlehejte, dokud není směs nadýchaná.
4. Do směsi s máslem a vejci postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Broskve omyjte, odstraňte kůži a nakrájejte na menší kousky. Pokud používáte konzervované broskve, nechte je dobře okapat.
6. Polovinu těsta rozetřete do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto rovnoměrně rozložte kousky broskví. Zakryjte zbytkem těsta.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut nebo dokud není moučník zlatavý a špejle vložená do středu vyjde čistá.
8. Nechte moučník před podáváním vychladnout.

Tipy pro dokonalý broskvový moučník:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat trochu skořice nebo kůry z citronu.
- Při použití čerstvých broskví je důležité vybrat zralé, ale pevné plody, které nebudou moučník příliš zvlhčovat.
- Moučník můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.
- Pokud máte rádi křupavou texturu, posypte povrch moučníku před pečením trochou hrubého cukru.