Broskvový koláč recept.
Ingredience pro broskvový koláč zahrnují hladkou mouku, cukr, máslo, vejce, broskve, prášek do pečiva, vanilkový cukr a mléko.
Nejprve si připravíte těsto. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte změklé máslo, cukr, vejce a trochu mléka. Těsto vypracujte do hladka. Pokud je příliš suché, přidejte mléko. Těsto rozprostřete do vymazané a moukou vysypané formy.
Broskve omyjte, rozpulte, odstraňte pecky a nakrájejte na menší kousky. Pokládejte je na těsto. Posypete vanilkovým cukrem.
Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 až 30 minut. Hotový koláč nechte chvilku vychladnout, pak ho můžete vyklopit z formy.
Tipy na vylepšení: pro intenzivnější chuť můžete přidat do těsta trochu skořice nebo citronovou kůru. Také můžete broskve před pečením posypat trochou cukru smíchaného se skořicí nebo je nechat marinovat v rumu. Dobrou chuť!