Broskvové řezy s pudinkem recept


Broskvové řezy s pudinkem recept.

Ingredience:

Na těsto:
- 200 g hladké mouky
- 125 g másla
- 75 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- Špetka soli

Na pudinkovou vrstvu:
- 2 balení vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru

Na broskvovou vrstvu:
- 1 velká konzerva broskví (nebo čerstvé broskve, pokud jsou v sezóně)

Na drobenku:
- 100 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 50 g másla

Recept:

Příprava těsta:
1. Smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli.
2. Přidejte vejce a máslo nakrájené na malé kousky.
3. Rukama vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky.
4. Těsto rozválejte a vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Předehřejte si troubu na 180°C.

Příprava pudinkové vrstvy:
1. Pudinkový prášek rozmíchejte s cukrem a trochou mléka do hladka.
2. Zbytek mléka přiveďte k varu.
3. Do vařícího mléka vmíchejte rozmíchaný pudink a vařte podle návodu na balení do zhoustnutí.
4. Hotový pudink nalijte na připravené těsto v formě.

Příprava broskvové vrstvy:
1. Broskve scedíte (pokud používáte konzervované) a nakrájíte na plátky.
2. Plátky broskví rovnoměrně rozložte na pudinkovou vrstvu.

Příprava drobenky:
1. V míse smíchejte mouku s cukrem a přidejte máslo.
2. Rukama zpracujte, dokud směs nezačne vypadat jako hrubá drobenka.
3. Drobenku rovnoměrně rozsypejte na vrstvu broskví.

Pečení:
1. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud není drobenka zlatavá.
2. Nechte úplně vychladnout před podáváním.

Tipy:

- Pokud máte rádi více pudinku, můžete použít 3 balení pudinku a přizpůsobit množství mléka podle návodu na obalu.
- Pro extra křupavou drobenku můžete do směsi přidat nasekané ořechy nebo mandlové plátky.
- Broskve můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem podle vaší chuti nebo sezónní dostupnosti.
- Pro lepší chuť doporučuji pudinku nechat před nalitím na těsto mírně zchladnout, aby se neroztekla po celé formě.