Broskvová bublanina recept


Broskvová bublanina recept.

Ingredience pro broskvovou bublaninu:
- 4 velké broskve
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 balíček prášku do pečiva

Recept na přípravu broskvové bublaniny

Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. Mezitím si připravte broskve tím, že je omyjete, rozpůlte, odstraňte pecky a nakrájejte na menší kousky. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V jiné míse šlehejte vejce, postupně přilévejte olej a mléko, až vznikne hladká směs. Tuto směs postupně přidávejte k suchým ingrediencím a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

Vytřete pekáč olejem nebo vymažte máslem a posypte moukou. Na dno pekáče rovnoměrně rozprostřete broskve a na ně nalijte těsto. Bublaninu pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut nebo dokud vrch neztmavne a tester (například špejle) nevyjde čistý.

Tipy pro dokonalou broskvovou bublaninu

1. Broskve můžete nahradit jiným ovocem dle vaší chuti, například meruňkami, jahodami nebo malinami.
2. Pro extra křupavou kůrčičku můžete před pečením posypat povrch bublaniny hrubým cukrem.
3. Pokud máte rádi bohatší chuť, můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo jiného likéru, který dobře doplňuje chuť broskví.
4. Aby bublanina zůstala vláčná i několik dní po upečení, skladujte ji v uzavřené nádobě.
5. Podávejte vlažnou nebo na pokojové teplotě, nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačky pro dokonalý chuťový zážitek.