Broskvičky recept


Broskvičky recept.

Ingredience:
- broskve
- cukr
- citronová šťáva
- voda

Recept:
1. Nejprve si připravte broskve. Pokud používáte čerstvé, je potřeba je omyt, osušit a odstranit pecku. Pokud jsou broskve velké, můžete je nakrájet na menší kousky.
2. V hrnci si přiveďte k varu vodu s cukrem, aby se cukr úplně rozpustil a vytvořil se sirup.
3. Do sirupu přidejte připravené broskve a citronovou šťávu. Nechte vařit na mírném ohni, dokud broskve nezměknou a nezačnou se rozpadat. Doba vaření může být různá v závislosti na typu a zralosti broskví.
4. Hotové broskvičky můžete podávat teplé nebo je nechat vychladnout a uložit do čistých sklenic. Skladujte v chladničce.

Tipy:
- Místo cukru můžete použít med nebo javorový sirup pro zdravější variantu.
- Pokud chcete broskvičky konzervovat na delší dobu, sterilizujte sklenice a víčka a teplé broskvičky ihned naplňte do sklenic, uzavřete a nechte obrácené dnem vzhůru do vychladnutí.
- Broskvičky skvěle chutnají jako doplněk k jogurtu, pudinku nebo zmrzlině. Také můžete vyzkoušet přidat je do pečiva jako koláče nebo buchty.