Briošky na hot dog recept.
Ingredience na briošky na hot dog:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml plnotučného mléka
- 50 g cukru
- 10 g soli
- 20 g čerstvého droždí
- 3 vajíčka
- 150 g másla
Recept na briošky na hot dog:
1. V míse smíchejte mléko s cukrem a droždí, nechte stát asi 10 minut, aby se droždí aktivovalo.
2. Do jiné mísy prosijte mouku a přidejte sůl. Poté do ní vmíchejte směs mléka, cukru a droždí.
3. Přidejte vajíčka a začněte hnět těsto.
4. Když se těsto začne spojovat, postupně přidávejte měkké máslo a hněťte do hladka a pružna.
5. Těsto nechte kynout přikryté v teplém prostředí asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
6. Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké kousky a formujte z nich dlouhé válečky.
7. Válečky položte na plech s pečicím papírem, přikryjte a nechte ještě asi 30 minut kynout.
8. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, než briošky zezlátnou.
9. Nechte je chvíli vychladnout na mřížce.
Tipy pro perfektní briošky:
- Při míchání těsta se ujistěte, že jsou všechny ingredience pokojové teploty, pomůže to lépe zapracovat máslo do těsta.
- Při formování briošek si můžete ruce mírně navlhčit, aby se těsto nelepilo.
- Briošky můžete před pečením potřít rozšlehaným vejcem, získají krásný lesklý povrch.
- Pokud chcete briošky použít pro hot dogy, můžete do nich před pečením naříznout dlouhý štěrbiny, do kterých po upečení vložíte párky.