Bramborový salát s česnekem recept.
Ingredience:
- 1kg brambor
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 malá červená cibule
- 1 svazek jarní cibulky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce hořčice
- Čerstvé bylinky dle chuti (např. petrželka, pažitka)
Recept:
1. Brambory důkladně omyjte a uvařte ve slupce ve vodě do měkka. Po uvaření nechte brambory vychladnout, poté je oloupejte a nakrájejte na kostky.
2. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo vytlačte.
3. Větší míse smíchejte majonézu, bílý jogurt, hořčici a jablečný ocet. Přidejte nasekaný česnek, dobře promíchejte.
4. Do mísy s dresinkem přidejte nakrájené brambory, červenou cibuli, jarní cibulku a bylinky. Vše důkladně, ale opatrně promíchejte, abyste brambory nerozdrtili. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
5. Před podáváním nechte salát v chladničce alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě spojily.
Tipy:
- Pro lehkou variantu můžete použít pouze jogurt místo majonézy nebo její část nahradit.
- Bramborový salát bude ještě chutnější, pokud ho necháte přes noc v chladničce, aby se chutě dobře spojily.
- Pro extra křupavost přidejte do salátu nasekané okurky nebo křapíčky.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do dresinku trochu chilli papričky nebo několik kapek tabaska.